Mallorca, altijd een goed idee!

Mallorca is het grootste eiland van de eilandengroep Balearen en gelegen in de Middelandse zee. Het landschap van Mallorca is zeer afwisselend. Het klimaat, de stranden, de hoofdstad Palma de Mallorca en de vluchtduur van ca. 2,5 uur maken Mallorca tot een populaire vakantiebestemming.

Palma de Mallorca is de hoofdstad en een prachtige stad om te bezoeken. Ook als stedentrip een aanrader! Het is heerlijk wandelen door de stad met de oude gebouwen, musea, winkels, de jachthaven en tapas restaurants.

Ca’n Pastilla is een badplaats naast de hoofdstad. Het voordeel hiervan is, dat de transfer kort is vanaf de luchthaven en vanuit hier kun je via een wandel- fietspad naar de hoofdstad. Aan de andere kan grenst Ca’n Pastilla aan de plaatsen Playa de Palma en El Arenal. De plaatsen lopen in elkaar over en zijn verbonden door middel van een lange boulevard en een lang zandstrand. Playa de Palma kent veel gezelligheid en uitgaangsmogelijkheden. El Arenal staat voornamelijk bekend door de jongeren die in het in het hoogseizoen hun vakantie hier vieren.

Cala d’Or is een badplaats in het oosten van het eiland en wordt voornamelijk bezocht door families. De plaats bestaat uit meerdere kleine baaien, cala’s. Een prachtige omgeving met veel groen en rotspartijen. Er rijdt een treintje tussen de cala’s en de resorts. Uiteraard vindt je hier ook vele winkels en restaurants. Een gezellige plek om je vakantie te vieren.

Cala Millor is tevens een badplaats aan de oostkust en in tegenstelling tot Cala d’Or heeft Cala Millor een prachtig lang zandstrand met een boulevard. De meeste accommodaties liggen op loopafstand van het strand en het centrum, waardoor het een populaire badplaats is.

Alcúdia in het noorden van Mallorca heeft een oud stadscentrum en staat bekend om een mooi zandstrand welke langzaam afloopt in zee, waardoor het geschikt is voor gezinnen met (kleine) kinderen. De jachthaven, het strand en het authentiek stadscentrum met de Romeinse stadsmuur maken deze badplaats populair.

Waar te verblijven?

Overnachten

Wat te doen op Mallorca?

Excursies

Ontdek Mallorca

  • Met de trein vanuit Palma de Mallorca naar Sóller. Toeristisch, maar een leuke tip voor een dagtrip! De toeristentrein rijdt dagelijks en stopt onderweg bij uitkijkpunten. Na een rit van een uur bereikt de trein Sóller. Meer informatie zie de website: trendesoller.com
  • Breng een bezoek aan Cap de Formentor in het noorden van Mallorca. De vuurtoren met het mooiste uitzicht over Mallorca en op heldere dagen kun je Menorca zien liggen.
  • Mallorca staat bekend om zijn vele grotten in de kalksteenrotsen van het eiland. Een aantal zijn echter toegankelijk en deze kun je alleen onder begeleiding van een gids bezichtigen.
  • Valdemossa is een bergdorpje in een mooie groen omgeving en bekend om het klooster, dat zich midden in de plaats bevindt. De plaats dankt zijn naamsbekendheid tevens aan de beroemde Poolse componist Frédéric Chopin en schrijfster George Sand die beide in de plaats hebben gewoond. De inwoners van Mallorca komen ook graag naar Valdemossa, omdat de beschermheilige van het eiland, Santa Catalina Thomas, begraven ligt in de kapel van Santa Maria Magdalena klooster.

Wist je dat?

Weetjes over Mallorca

  • De oppervalkte van Mallorca is ca. 3640 km2.
  • Het eiland is niet alleen bereikbaar via de luchthaven, maar ook per veerboot vanuit Barcelona, Valencia of Dénia.
  • Mallorca telt bijna 80 stranden.
  • Elk jaar wordt er meerdere actieve evenementen georganiseerd op het eiland zoals wandel- en fiets evenementen.

Artikelen over Mallorca

Blogberichten

Tips voor het huren van een auto in Spanje

Tips voor het huren van een auto in Spanje

Een vakantie vol met plezier en avontuur. Met een auto ontdek ik op mijn eigen tempo de leukste plekken. Radio aan, ramen open en toeren maar! Het liefst huur ik een auto vanaf de luchthaven, zodat ik het snelst op de plaats van bestemming ben en kan genieten van een...

Aanbod op Mallorca

Aanbod op Mallorca

Deze pagina is snel aan de beurt om gevuld te worden met de beste tips om je vakantie door te brengen op Mallorca.Kijk tot die tijd eens op de site van onderstaande reisorganisatie: . Of check de site van D-Reizen. Voordeel? Zij vergelijken de reissommen van meerdere...

Blijf op de hoogte!

Tips voor jouw vakantie naar Spanje? Schrijf je dan snel in en ontvang ca. 1x  per maand dé inspiratie nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving!