València, de stad van de sinaasappels

València is gelegen aan de Middellandse Zee, waar je strand en stad goed kan combineren, maar València heeft veel meer te bieden!
Een prachtig oud gedeelte; de ciutat Vella, sfeervolle pleinen en stadsparken.

Ontdek ook het moderne gedeelte: stad der Wetenschappen en kunsten (Ciudad de las Artes y las Ciencias). Het is het moderne gedeelte van Valencia met een aantal futuristische gebouwen. Oceanografic is hier ook een onderdeel van. Dit is Europa’s grootste aquarium en zeker een bezoek waard.

Rond València bevindt zich de Turia rivier welke inmiddels volledig droog is en waar je heerlijk kunt fietsen en waar je meerdere speeltuinen kunt vinden.

Je kunt in de stad makkelijk een fiets huren. Er bevinden veel punten waar je deze kunt ophalen en inleveren. Liever een georganiseerde trip met begeleiding en veel informatie? Via baja bikes kun je leuke tours boeken.

Ben je van plan om in maart naar València te gaan? Het grootste en luidruchtigste festival van València wordt dan gevierd; las Fallas. Je ziet dan door de hele stad beeldengroepen staan. Indrukwekkende kunstwerken die worden rondgedragen om op de laatste avond te worden verbrand. Gedurende de officiële feestweek (15e tot 19 maart) wordt overal vuurwerk afgestoken en vinden er parades, straat en dansoptredens plaats.

València heeft echter veel meer te bieden. Proef een typische paella en struin rond over de overdekte versmarkt Mercado Central. Wil je meer weten over de geschiedenis, dan mag een bezoek aan het archeologisch museum L’Almonia niet ontbreken. Of ervaar de Valenciaanse passie tijdens een voetbalwedstrijd van la Liga in het voetbalstadion la Mastella.

TIP: op een halfuur rijden van València ligt het Parque Natural de la Albufera. Je kunt hier heerlijk wandelen of leuke excursies maken.

TIP: ga je met kinderen naar Valencia? Bezoek dan het Gullivar park. Dit is een grote speeltuin in het Turia park en je kinderen zullen hier aan het einde van de dag heerlijk kunnen spelen, terwijl jij nog even geniet van de laatste zonnestralen.

Meer tijd? Je kunt er ook voor kiezen om je vakantie door te brengen aan de Costa Blanca. De kuststreek heeft leuke badplaatsen, stranden en vanuit hier kun je een bezoek brengen aan de stad. Of denk aan een combinatiereis: wij hebben de stad Valencia gecombineerd met een heerlijke rustige B&B in het binnenland van Valencia.

Plan je reis

Je kunt via land, zee en de lucht naar Valencia reizen. De internationale luchthaven is gelegen op ca. 8 km van de stad en biedt dagelijkse nationale en internationale vluchten aan. Op de site van Skyscanner kun je goed alle prijzen vergelijken van diverse luchtvaartmaatschppijen. Vlieg je lievere rechtstreeks met de KLM? Ook hier kun je makkelijk prijzen vergelijken en zie je op welke dag de vlucht naar Valencia het goedkoopste is. Je kunt zodra je het ticket hebt geboekt los een hotel boeken (mijn tips voor verblijf kun je onderaan deze pagina vinden of klik hier) Boek je liever een pakketreis (vlucht en verblijf bij één organisatie) in plaats van alles los. Kijk dan een op deze site of klik hier voor mijn selectie.

Maar hoe kom je nu vanaf de luchthaven naar de binnenstad? Er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Met de metro, Lijn 3 (rood) en Lijn 5 (groen). Het station is in de aankomsthal op niveau 0 van de regionale terminal. Een rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 25 minuten.
  • Met de bus, stadslijn 150, bekend als Metrobús Aeropuerto. De halte is bij het trottoir van aankomsthal T1. Er zijn ook particuliere touroperators en bedrijven zoals ALSA die in de zomermaanden aanvullende busdiensten inzetten naar Alicante en Benidorm.
  • Met de taxi. Er zijn twee taxistandplaatsen, bij de vertrekzone (niveau 1) en bij de aankomstzone (niveau 0) van T1. Taxi’s zijn wit van kleur en maken deel uit van taxibedrijven in de stad. Ze hanteren allemaal hetzelfde tarief en zijn 24 uur per dag beschikbaar.
  • De stad heeft 2 treinstations. Vanaf station Norte wordt voornamelijk het reguliere netwerk aangeboden en vanaf het station Joaquín Sorolla vertrekt de hogesnelheidstrein AVE naar o.a. Madrid, Cordoba of Sevilla. Ook vertrekken hier vandaan de Alvia- en de Euromed treinen voor lange afstanden zoals de verbinding Valencia – Barcelona.
  • De haven van Valencia is één van de belangrijkste van de Middellandse zee. Hier vandaan vertrekken de veerboten naar Ibiza, Mahón, Palma de Mallorca en Italië en steeds meer Cruiseschepen aan.
  • Het wegennet is goed. De stad is verbonden met diverse grote Spaanse steden middels een goed en modern wegennet.
Stedentrips

Wist je dat?

Weetjes over València

  • Vanwege de vele sinaasappelbomen in de stad wordt Valencia ook wel sinaasappelstad genoemd. Lekker zijn ze echter niet; ze hangen er voor de sier.
  • De stad goede treinverbindingen heeft met andere grote steden in Spanje zoals Barcelona en Madrid? Je Valencia daarom goed kan combineren?
  • Valencianen erg trots zijn op hun volk en het liefst communiceren in het Valenciaans dan in het Spaans.

Artikelen over València

Blogberichten

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Blijf op de hoogte!

Tips voor jouw vakantie naar Spanje? Schrijf je dan snel in en ontvang ca. 1x  per maand dé inspiratie nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving!