Ibiza, hét eilandgevoel!

Ibiza staat bekend als party eiland, maar wat heeft dit eiland meer te bieden en wat hangt er een fijne sfeer op het eiland.

Wil je de drukte op kunnen zoeken, maar overdag verblijven in een rustige omgeving? Kies dan voor een accommodatie in Figuertas. Deze badplaats grenst aan Ibiza Stad en Playa d’en Bossa. Aan de wandelboulevard vind je diverse winkels en restaurants en wandel je zo naar Ibiza Stad. Aan de andere kant van Figuertas vind je Platja d’en Bossa. Deze plaats staat bekend om zijn lange zandstrand en het hippe uitgaansleven.

Op vakantie naar Ibiza op een plek met een mooi strand, maar niet midden in het uitgaansgebied? In het oosten van Ibiza vindt je Santa Eulalia en Cala Llonga. Beide plaatsen met een mooi zandstrand en een boulevard met gezelligheid.

Aan de westkust kun je genieten van de prachtigste zonsondergangen. Sant Antonio is van oorsprong een vissersdorp, maar inmiddels uitgegroeit tot een moderne badplaats met een levendige wandelboulevard met volop restaurants, winkels. Verblijf je liever in een rsustige plaats? In Cala Comte, Cala Vadella en Cala Tarida vindt je idylischische baaitjes met rotspartijen en strand. G

Het noorden van Ibiza is een stuk rustiger dan de rest van Ibiza. Portinax is een badplaats welke je in het noorden kunt vinden. De accommoddaties liggen over het algemeen hoger gelegen waardoor je kunt genieten van prachtige uitzichten. Tip: vanuit de haven kun je kano’s huren en de grillige kuste van het Noorden vanaf het water bewonderen.

Waar te verblijven?

Overnachten

Wat te doen op Ibiza?

Excursies

Ontdek Ibiza

  • De Dalt Vila van Ibiza, het historische centrum welke op het Werelderfgoedlijst van UNESCO is een bezoek waard. Na de klim vindt je o.a. de Kathedraal en heb je een prachtig uitzicht.
  • Bezoek het eiland Formentera. Vanuit de haven in Ibiza stad vertrekken de ferry’s naar dit eiland.
  • Ga naar Cala d’Ort waar je zicht hebt op de rotsformatie Es Vedra.
  • Hou je van natuur? Dan mag een bezoek aan de las Salinas niet ontbreken. Hier vindt je veel verschillende planten- en vogelsoorten.
  • De sporen van de hippietijd zie je voornamelijk op een hippiemarkt. Slenteren over de markt met de vele sieraden, handwerk en kleding kan natuurlijk niet ontbreken.

Wist je dat?

Weetjes over Ibiza

  • De Catalaanse naam van Ibiza is Eivissa.
  • Ibiza vormt samen met Formentera, Mallorca, Menorca de Balearen.

Artikelen over Ibiza

Blogberichten

Tips voor het huren van een auto in Spanje

Tips voor het huren van een auto in Spanje

Een vakantie vol met plezier en avontuur. Met een auto ontdek ik op mijn eigen tempo de leukste plekken. Radio aan, ramen open en toeren maar! Het liefst huur ik een auto vanaf de luchthaven, zodat ik het snelst op de plaats van bestemming ben en kan genieten van een...

Vakantie aanbod Ibiza

Vakantie aanbod Ibiza

Deze pagina is snel aan de beurt om gevuld te worden met de beste tips om je vakantie door te brengen op Ibiza!Kijk tot die tijd eens op de site van onderstaande reisorganisaties . . .

Blijf op de hoogte!

Tips voor jouw vakantie naar Spanje? Schrijf je dan snel in en ontvang ca. 1x  per maand dé inspiratie nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving!