Gran Canaria, verrassend veelzijdig!

Gran Canaria is een populaire bestemming voor veel vakantiegangers. De meeste toeristen verblijven in het zuiden. Playa del Ingles is de meest bekende badplaats van Gran Canaria. Een levendige badplaats met veel uitgaansmogelijkheden en winkelcentra’s. Zoek je een rustige plaats, maar wel de mogelijkheid om het op te zoeken, dan is San Augustin een goede keus. Via de wandelboulevard bereik je Playa del Ingles.

Naast Playa del Ingles is Maspalomas gelegen en hier tussen kun je de bekende zandduinen (Dunas de Maspalomas) vinden. Dit is een beschermd natuurmonument. De vuurtoren in Maspalomas, Faro de Maspaloma, is een herkenningspunt van het eiland. Het is een vrij nieuw gedeelte met veel laagbouw / bungalowparken. Hou er wel rekening mee, dat deze over het algemeen wat verder van het strand zijn gelegen.

Naast Maspalomas vind je Meloneras. Hier vind je prachtige luxe hotels. Golf liefhebbers kunnen hier goed terecht op Solobre Golf Resort of Meloneras Golf.

Andere bekende vakantie plaatsen zijn Puerto Rico & Playa Taurito. Deze plaatsen liggen in het zuiden en doordat de plaats in een dal is gelegen zijn veel accommodaties tegen een helling opgebouwd. Ben je op zoek naar een hotel met een waterpark en veel faciliteiten voor zowel kinderen als volwassenen, dan is hotel Splashworld Paradise Valle Taurito in Playa Taurito een aanrader.

Ontdek Gran Canaria

  • Gran Canaria heeft zoveel meer te bieden dan alleen de badplaatsen in het zuiden en ik raad je aan om een auto te huren. De wegen en de bewegbewijzering is prima. Tijdens een auto rit over het eiland ontdek je het echte Gran Canaria met prachtige natuur, vele dorpjes en passeer je suikerrietvelden, tomatenkwekerijen en bananen plantages.
  • Ontdek de geschiedenis. In Artenera worden nog veel grotwoningen bewoond. Teror geldt als plaats met de best bewaard gebleven oorspronkelijke bebouwing en in het dal van Fataga kun je een museum vinden met informatie over de cultuur van de oorspronkelijke bewoners.
  • Een bezoek aan Puerto de Mogan in het westen van Gran Canaria mag niet ontbreken. Wát een gezellige en gemoedelijke badplaats is dit! Een stuk strand met een aantal winkels en restaurants en een kleine jachthaven. Door de kleine straatjes met prachtige bougainvillea heeft Puerto de Mogan de bijnaam ‘klein venetie’ gekregen. De plaats is niet alleen geschikt om in 1 dag te ontdekken, maar ook je vakantie hier doorbrengen is een goed idee!
  • De hoofdstad Las Palmas in het noorden is zeker ook een bezoek waard. Je kunt het huis van ontdekkingsreiziger Christoffel Colombus bezichtigen. In het oude gedeelte van de stad, de Vegueta, kun je heerlijk slenteren en een bezoek brengen aan de Santa Ana kathedraal. Niet heel veel tijd? Neem dan de sightseeing bus.
  • In het zuiden vindt je Palmitos Park. Een groot park met verschillende vogelsoorten. Naast alle vogels is het park uitgebreid met o.a. dolfijnen, vlinders en apen.

Het leuke van Gran Canaria is dat dit eiland geschikt is voor een veelzijdig publiek. Er is voor iedereen iets te doen!

autohuur Gran Canaria

Wist je dat?

Weetjes over Gran Canaria

  • De oppervlakte van Gran Canaria is ca. 1560 km2 en het eiland heeft een ronde vorm met een diameter van ca. 50 km.
  • Pico de las Nieves is het hoogste punt van Gran Canaria (ca.1949 m)
  • Het Duinengebied, Dunas de Maspalomas is ca. 6 km lang en ca. 2 km breed.

Artikelen over Gran Canaria

Blogberichten

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Blijf op de hoogte!

Tips voor jouw vakantie naar Spanje? Schrijf je dan snel in en ontvang ca. 1x  per maand dé inspiratie nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving!