Oceanogràfic

Valencia! Wat een een leuke stad om samen met kinderen te ontdekken. In het voorjaar heb ik de stad bezocht samen met mijn gezin. Ik heb een aantal tips voor het ontdekken van València met kinderen, zodat niet alleen jij, maar ook je kinderen een hele leuke herinnering overhouden aan deze citytrip!

1. Parque Gulliver!
Een speeltuin gelegen aan het eind van het Jardín del Turia Park en mijn kinderen konden niet wachten om hier aan het einde van de dag naar toe te gaan. De speeltuin is vernoemd naar een boek van Jonathan Swift, Gulliver’s Travel. Het beeld van de liggende Gulliver is ca. 8 meter hoog en 70 meter lang. Via zijn lichaamsdelen kunnen kinderen naar boven klimmen en via glijbanen naar beneden glijden. Heerlijk om hier de dag af te sluiten. Terwijl jij geniet van alle indrukken van deze dag kunnen de kinderen hun energie kwijt in de speeltuin. De toegang is gratis, aanrader!


2. Strand!
Valencia is gelegen aan het strand en hoe leuk is het voor kinderen om de dag stad af te sluiten op het strand óf een stranddag in te plannen! De stranden zijn breed en ruim opgezet, zodat er voldoende ruimte is om te spelen. leuke combinatie: stad & strand combineren


3. Fietsen!
Het is een leuke ontspannende manier op een stad te ontdekken. Zeker als je een excursie boekt met een Nederlandse gids, zodat ook je kinderen de informatie begrijpen over Valencia. In ca. 3 uur fiets je langs de hoogtepunten van Valencia. Tip: deze excursie is erg populair: online reserveren is verplicht!


4. Hop on Hop off bus.
Oké toeristisch is het wel, maar ideaal om in korte tijd veel van de stad te bekijken. De kinderen hoeven niet te lopen en kunnen heerlijk bovenin zitten. Je stapt uit bij de bezienswaardigheid van je keuze om vervolgens later weer op te stappen en je route te vervolgen naar de volgende bezienswaardigheid. Er bestaan 2 soorten kaarten. Je kunt een kaart kopen voor 24 uur en voor 48 uur. Verder zijn er 2 routes. Route A langs Historisch Valencia en route B Valencia aan zee.


5. Oceanogràfic!
5 tips València met kinderen Oceanografic 5 tips València met kinderen - Oceanografic Valencia
Wat een plezier hebben wij hier gehad! Het grootste aquarium van Europa met o.a. verschillende soorten vissen / kwallen / haaien / roggen / pinguïns en dolfijnen is een bezoek waard. Het park bestaat uit diverse gebouwen, met voorbeelden van verschillende ecosystemen uit alle zeeën en oceanen van onze planeet. Leuk én leerzaam om hier een dagdeel door te brengen.
Maak samen mooie herinneringen! Veel plezier in València!

TIP, de reisgids voor València:

Bewaar dit artikel op Pinterest ↓

Boek hier je ticket naar Transavia ↓

Reserveer je fietstocht ↓

Boek hier je vlieticket en verblijf in 1 pakket ↓

Stedentrips


Blijf op de hoogte!

Tips voor jouw vakantie naar Spanje? Schrijf je dan snel in en ontvang ca. 1x  per maand dé inspiratie nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving!