Gran Canaria

Is er tijdsverschil, kan ik met mijn identiteitskaart reizen en wat is de voltage? Hieronder een overzicht met informatie voor jouw vakantie naar Spanje!

Het vooruitzicht om op vakantie te gaan naar Spanje is heerlijk en een goede voorbereiding is een goed idee. Bij het plannen van je vakantie komt altijd veel kijken. Welk seizoen ga je op vakantie / waar ga je heen / wat ga je doen en met wie? Op deze site kun je veel inspiratie vinden. Hieronder een overzicht met praktische informatie!

Praktische informatie

De hoofdstad van Spanje is Madrid.

De officiële taal is Spaans, maar vooral in de toeristische gebieden kun je er ook prima terecht met Duits of Engels.

De munteenheid is de Euro. Pinnen is echter geen probleem en ook op veel plekken kun je terecht met je creditcard.

Spanje heeft geen tijdsverschil met Nederland. Op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland, zowel in de zomer- als de wintertijd.

Het voltage is net als in Nederland 220 Volt. Het stopcontact is soms wel anders van vorm. In dat geval kun je een tussen stekker kopen bij de supermarkt.

De Spaanse Gids, dé inspiratiesite voor jouw vakantie!

Reisdocumenten: Je dient in het bezit te zijn van geldig paspoort of identiteitskaart. Ben je niet in het bezit van de Nederlandse nationaliteit, dan is het verstandig om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je naar toe gaat én door heen reist. Klik hier voor de contact gegevens van de ambassade van Spanje.

Minderjarig? Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, dient iedereen in het bezit te zijn van een ouderverklaring inclusief een kopie van het paspoort van de ouder / verzorger. Hier kan bij aankomst in het appartement / hotel om gevraagd worden. Dit is wettelijk vastgesteld.

Het alarmnummer in Spanje voor politie, ambulance en brandweer is 112.

Telefoneren: de landcode van Spanje is 0034 (Nederland is 0031)

Het is Spanje gebruikelijk om een fooi te geven van ca. 5% tot 10%.

Eten & drinken: Spanje staat o.a. bekend om zijn tapas (kleine hapjes), paella & sangria. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Je kunt het beste flessen water kopen.

Het is in Spanje verplicht om toeristenbelasting te voldoen. De kosten zijn hiervoor per persoon per nacht (vanaf 17 jaar). De kosten zijn afhankelijk van het aantal sterren van het verblijf en betaal je bij aankomst.Meer informatie kun je vinden op de site van het Spaans Toerisme bureau. Klik hier.

De Spaanse Gids.nl is dé inspiratiesite voor jouw vakantie naar Spanje!

Blijf op de hoogte!

Tips voor jouw vakantie naar Spanje? Schrijf je dan snel in en ontvang ca. 1x  per maand dé inspiratie nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving!