Elke regio heeft zijn eigen gerechten en producten en dat is meteen ook zo leuk aan de Spaanse keuken! Hetzelfde land, maar steeds met nieuwe ontdekkingen. De eetcultuur is anders, dan in Nederland. De meeste Spanjaarden ontbijten met koffie, fruit en zoetigheid en lunchen uitgebreid vanaf 14.00 uur. Vanaf ca. 21.00 uur gaan ze aan tafel voor het avondeten.
Tapas eten is één van mijn favorieten als ik in Spanje ben. Jij kent het ook vast! Het zijn kleine hapjes, zowel koud als warm en het idee erachter is dat je samen van meerdere tapas gerechten kiest en de gerechten deelt. Een van mijn favoriete recepten deel ik met je: Albondigas – Spaanse gehaktballetjes.
Recept Albondigas – Spaanse gehaktballetjes
800 gram rundergehakt zout en peper naar smaak
1 ei 4 eetlepels paneermeel
4 geperste teentjes knoflook Olijfolie
5 eetlepels fijngesneden peterselie 2 fijngesneden uit
0.5 theelepel nootmuskaat 4 ontvelde tomaten in blokjes
2 dl kippenbouillon (van tablet)
Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, eetlepels peterselie, de nootmuskaat en de zout & peper. Kneed de paneermeel door het gehaktmengsel en maak kleine balletjes.
Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ca. 5 minuten rondom bruin. Bak de ui ca. 5 minuten mee. Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ca. 20 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met zout & peper en snek dit over de gehaktballetjes. Strooi er 2 eetlepels peterselie over.
Wil je zelf tapas maken? Kijk eens op de site van bol.com voor de leukste kookboeken,
Geniet van dit gerecht uit de Spaanse keuken. Eet smakelijk!
..