auto huren Spanje

Vrijheid! Zelf bepalen wanneer je op pad gaat, hoelang je ergens wilt blijven én geweldige plekken ontdekken. Radio aan, ramen open en de warme wind voelen op mijn huid terwijl ik aan het genieten ben van de mooie omgeving. Voor mij is een auto huren onmisbaar tijdens mijn vakantie. Het liefst huur ik deze vanaf de luchthaven, zodat ik het snelst op de plaats van bestemming ben en kan genieten van deze nieuwe plek! Huur jij ook altijd een auto op je vakantiebestemming?

Tips voor het huren van een auto in Spanje

De vakantie is geboekt en dan kan de voorpret beginnen! Wil je niet alleen bij je accommodatie blijven, maar ook de bestemming ontdekken? Dan is een auto huren een must, maar dan komen de vragen. Waar huur je dan een auto? Hoe zit het met verzekeringen, heb ik echt een creditcard nodig en hoe zit het eigenlijk met je eigen risico? Een auto huren op de bestemming is leuk, maar je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. In dit artikel geef ik je mijn tips voor het huren van een auto in Spanje.

Mijn 6 tips voor het huren van een auto

  1. Ophalen van de auto. Haal je de auto op op de luchthaven? Kies dan voor een verhuurbedrijf met een kantoor op de luchthaven. Je hoeft dan niet eerst met een shuttlebus naar een locatie nabij de luchthaven. Heb je een pakketreis geboekt bij een reisorganisatie (vlucht en verblijf), dan is de transfer (vervoer luchthaven – verblijf v.v.) vaak inbegrepen. Let op; dit is niet altijd het geval. Je kunt het vaak wel optioneel bijboeken tijdens het boekingsproces. Je kunt er dan voor kiezen om de eerste paar dagen te acclimatiseren en na een dag of 3 de auto op te halen. Veel verhuurkantoren brengen de auto bij je verblijf. Verblijf je nabij het centrum, dan is is het ook mogelijk om deze op te halen bij het verhuurkantoor in. De mogelijkheden krijg je tijdens het boekingsproces te zien.
  2. Kies voor een auto die past bij je bestemming! Ga je naar een bestemming met veel hoogteverschillen? Kies dan een auto die meer vermogen heeft. Rij je thuis in een automaat? Kies dan nu ook voor een auto met automaat. Kies voor comfort, dáár krijg je geen spijt van.
  3. Oké misschien een overbodige tip, maar lees goed de voorwaarden. Uit ervaring weet ik dat deze vaak niet of niet goed gelezen worden. Hierin staat bijvoorbeeld of je nog kosten ter plaats moet voldoen zoals een 2e bestuurder of adresaflevering. Hierin staat ook of een creditcard verplicht is en hoe het precies zit met het eigen risico. Dit verschilt per verhuurder.
  4. Reserveer je auto bij een betrouwbare organisatie Om deze reden kies ik altijd om een auto te boeken bij Sunny Cars. Zij hebben afspraken met lokale verhuurders, maar hebben zelf 24/7 een Nederlandstalige noodnummer in geval van problemen of vragen. Ideaal als je de taal van je vakantiebestemming niet spreekt.
  5. Check online in. Boek je je autohuur via Sunny Cars, dan kun je nadat je een autocategorie hebt gekozen de Online Check-in aanvinken. Voordat je op reis gaat ontvang je via de mail een registratielink waar je je gegevens in kunt vullen. Het huurcontract ligt dan bij aankomst voor je klaar. Meer informatie kun je vinden op de site van Sunny Cars.
  6. Laat je ter plaatse geen extra verzekeringen aansmeren, want wat zijn ze hier altijd goed in! Boek je bij Sunny Cars, dan kun zijn alle verzekeringen inclusief. Nogmaals check wel de voorwaarden goed. Kosten voor een 2e bestuurder of adresaflevering dien je vaak ter plaatse te voldoen.

Review Sunny Cars

Ik heb al meerdere keren zelf een auto gehuurd én vaak voor mijn klanten heb ik autohuur tevens bij Sunny Cars ondergebracht. Het slogan van Sunny Cars is ‘Rent a Smile’ en dat is ook mijn ervaring. Natuurlijk kan er iets mis gaan, maar het is dan vaak de manier hoe iets wordt opgelost Het voordeel van Sunny Cars op een rijtje:

  • Alle verzekeringen zijn inclusief. Achteraf kom je niet voor verrassingen te staan. De prijs is transparant. Geen kosten ter plaatse, zodat jij alleen maar hoeft te genieten.
  • Flexibel tot het laatste moment. Je kunt je reservering altijd kosteloos wijzigen en met de Flex Service (tegen betaling) is kosteloos annuleren mogelijk. Meer weten over deze service en de voorwaarden? Klik hier.
  • Goede service. Zowel voor, tijdens en na je vakantie. Je kunt 24/7 iemand bereiken. Behulpzaam en vriendelijk, 2 belangrijke redenen voor mijn autohuur te boeken bij Sunny Cars.

Spanje autohuur


Ook leuk om te lezen:

Tips voor een strandvakantieBewaren op pinterest ↓

Blijf op de hoogte!

Tips voor jouw vakantie naar Spanje? Schrijf je dan snel in en ontvang ca. 1x  per maand dé inspiratie nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving!