Je hebt je vakantie geboekt naar Lanzarote, maar je wilt niet alleen zon, zee en strand, maar ook het eiland ontdekken? Wat is er te doen op Lanzarote? Ik geef je mijn tips die wat mij betreft niet mogen ontbreken bij het ontdekken van Lanzarote en geef je een overzicht van de bezienswaardigheden en excursies.

Ontdek Lanzarote met een huurauto of excursies

Je kunt ervoor kiezen om Lanzarote met een huurauto te ontdekken. Je hebt dan alle vrijheid en op deze manier kom je makkelijk op plekjes waar je anders niet zo snel zou komen. Bovendien heb je dan alle vrijheid en kun je je eigen tijd indelen. Op de site van Sunny Cars kun je zorgeloos een auto huren. Een andere optie is om georganiseerde excursies te boeken. Je staat dan klaar op een afgesproken plaats en wordt deze dag begeleid. Het voordeel hiervan is, dat je zelf niets hoeft te doen en bovendien informatie en uitleg krijgt.

Timanyafa Park

Auto huren

Huur jij het liefste een auto om op eigen gelegenheid het eiland te ontdekken en ben je op zoek naar een verhuurkantoor waar dit mogelijk is? Via Sunny Cars kun je betrouwbaar een auto huren. Sunny Cars is een bedrijf in Nederland en werkt samen met lokale verhuurders. Groot voordeel is, dat je weet dat alle verzekeringen inclusief zijn, zodat je zorgeloos op pad kunt gaan. Je ontvangt bovendien bij de reispapieren een Nederlands noodnummer welke 24/7 bereikbaar is. Fijn gevoel in geval van calamiteiten en je bent de Spaans taal niet machtig. Je kunt de auto ophalen en inleveren op de luchthaven aansluitend van de vluchten, maar wist je dat je deze ook kunt ophalen bij een verhuurkantoor in bijvoorbeeld Puerto del Carmen of een andere plaats? Het is zelfs vaak mogelijk om de auto te laten afleveren bij je geboekte accommodatie. Ideaal als je een pakketreis hebt geboekt bij een reisorganisatie. De transfer (vervoer luchthaven – hotel v.v) is dan inbegrepen (of je kunt het bijboeken). Je kunt dan ook prima bijvoorbeeld 3 of 5 dagen een auto huren. Zelf heb ik al meerdere keren naar alle tevredenheid een auto gehuurd bij Sunny Cars. Aanrader!

5 leuke tips om Lanzarote te ontdekken


1. Timanfaya National Park!
In 1730 heeft er een grote vulkaan uitbarsting plaatsgevonden op Lanzarote, waarbij het hele eiland is bedolven onder de lava. De gestolde lava levert een bijzonder maanlandschap op. Bij een bezoek aan het National Park Timanfaya leer je hier alles over en zie je hoe de vulkaan nog in beweging is. TIP: het is een populaire excursie op Lanzarote. Indien je een auto huurt ga dan vroeg in de ochtend, zodat je er bent voordat de georganiseerde excursies aankomen. Altijd al een rit willen maken op een dromedaris? Dat kan in het Timanya National Park!

Grand tour Lanzarote - De Spaanse Gids - Viator

Grand Tour Over Lanzarote met toegang tot Timanfaya en Jameos del Aqua.


Bij deze dagexcursie zie je de hoogtepunten van Lanzarote. De tour gaat langs kraters, lavavelden en geniet van een bezoek aan het wijngebied La Geria. Ideaal als je in korte tijd veel van het eiland wilt zien en hierbij informatie wilt ontvangen. Duur ca. 8/9 uur. Je wordt opgehaald bij je accommodatie. Toegangskaarten voor het Timanfaya en la Geria zijn inbegrepen.

Parque Timanfaya - De Spaanse Gids - Wendy

Bus en toegang tot het nationaal park Timanfaya


Ervaar het indrukwekkende vulkanische landschap van Timanfaya National Park tijdens deze bustour. Deze korte reis van ca. 3 uur door het park is ideaal voor gezinnen. Ontdek samen het park o.a. een vulkanische barbecue, geothermische demonstraties. Het park staat tevens bekend voor het filmen van science-fiction films

2. César Manrique (1920 – 1992)
is een beroemde kunstenaar en heeft een stempel gezet op het eiland door middel van diverse kunstwerken die je overal op het eiland kunt vinden. Meer werk van César Manrique is o.a. te zien in het Jameos del Agua. Dit is een zoutwater lagune in een vulkanische grot. Leuk om een bezoek aan te brengen. Andere werken van César Manrique zijn o.a. de cactus tuin, Mirador del Rio (prachtig uitkijkpunt), kasteel van San José, Casa-Museo del Campesino, het el Diablo restaurant en uiteraard zijn vroegere woonhuis. Meer weten over Cesar Manrique? Klik hier voor meer informatie

Bezoek de 5 top attracties van César Manrique

Bezoek de 5 top attracties van César Manrique

Dit is de beste optie voor kunstliefhebbers om de mooiste bezienswaardigheden van het eiland te zien die zijn gemaakt door de beroemde Cesar Manrique: Monumento al campesino Stichting, Cesar Manrique, Mirador del Río, Haría dorp, Cueva de los verdes of Jameos del agua en de Cactustuin.

3. Ontdek Fuerteventura vanaf Lanzarote.
Dit is echt een leuke excursie aangezien Fuerteventura een contrast is qua landschap ten opzicht van Lanzarote. 2 verschillende Canarische eilanden ontdekken in één vakantie, hoe leuk is dat! Je kunt een uitgebreide excursie boeken, maar je kunt ook alleen de ferry nemen en Fuerteventura op eigen gelegenheid ontdekken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Dagexcursie lanzarote - De Spaanse Gids - Viator

Dagtour naar Fuerteventura



Vaar naar Fuerteventura en geniet van de duinen, stranden en de stad Corralejo tijdens deze dagexcursie vanuit Lanzarote. Lunch, plus ophalen en wegbrengen bij bepaalde Lanzarote-hotels is inbegrepen.

Veerboot naar Fuerteventura - De Spaanse Gids - Viator

Op eigen gelegenheid naar Fuerteventura – ferryovertocht


Ruil Lanzarote een dag lang en verken het schilderachtige naburige eiland Fuerteventura. Deze express ferry overtocht is een snelle, veilige en handige manier om Fuerteventura te bereiken. Je kunt kiezen uit meerdere vertrektijden en als je eenmaal op de boot zit, kun je kiezen uit zowel binnen als buiten stoelen. Als u eenmaal op Fuerteventura bent, kunt u genieten van een zorgeloze dag met volledige vrijheid om de activiteiten te kiezen die u interesseren

4. Een bezoek aan de wijngaarden van la Geria
mogen niet aan dit lijstje ontbreken. Bijzonder om te zien hoe ze in dit landschap wijn verbouwen. Een bezoek aan een bodega met een proeverij van wijn & tapas maakt deze excursie compleet.

Wijngebied La Geria - De Spaanse Gids - Viator


La Geria wijngaarden. Halve dagwandeling in een kleine groep.

Deze wijngaarden zijn een van ’s werelds unieke landschappen, maar moeilijk te waarderen volledig over de weg of zonder gids. Deze begeleide wandeling met kleine groepen neemt je mee over het zwarte zandterrein om het landschap en de wijnbouwmethoden van dichtbij te bekijken. Volg tracks door de heuvels, leer hoe wijnmakers de moeilijke omstandigheden hebben overwonnen en proef de witte Malvasia-wijnen van het eiland bij een topwijnmakerij. Ophalen en afzetten van het hotel inbegrepen. Duur ca. 4 uur.

5. Kristalhelder water en mooi strand: Playas del Papagayo.
Ondanks dat het inmiddels ook ontdekt is door de toeristen én de weg ernaartoe niet erg goed is, is het zeker een bezoek waard. In plaats van over land kun je ook per boot naar Playa del Papagayo gaan. Zo vermijdt je de hobbelige weg en kun je tegelijkertijd de zuidkust bekijken. Dit kan in combinatie met een uitgebreide excursie (catamaran cruise, vissen, snorkelen etc.) of gebruik de boot alleen om er te komen en terug te gaan. Meer informatie kun je krijgen in de haven van Playa Blanca of boek onderstaande excursie.

Cruise Papagayo strand - De Spaanse Gids - Viator

Catamarancruise naar de Papagayo stranden met lunch.

Vaar langs de prachtige zuidkust van Lanzarote en bewonder een spectaculair uitzicht op de Papagayo-stranden tijdens deze catamaran cruise van een halve dag. Geniet van cocktails terwijl je langs de kust vaart, duik in de zee om te zwemmen of deel te nemen aan watersporten zoals snorkelen en kajakken. Terwijl je aan boord bent, kun je genieten van een heerlijke paella-lunch




Uiteraard zijn er meer mogelijkheden om Lanzarote te ontdekken. Deze selectie heb ik gemaakt vanuit mijn eigen interesse en ervaring. Ik hoop je er mee te inspireren. Wil je meer mogelijkheden weten? Kijk dan eens op de site van Viator voor het uitgebreid aanbod.

Lees ook mijn artikel ‘ vakantie boeken naar Lanzarote‘ en ‘vakantie naar Lanzarote met een groot gezin


Bewaar dit artikel op Pinterest ↓



Tips voor reisgidsen om mee te nemen op vakantie:
Spanje autohuur

Blijf op de hoogte!

Tips voor jouw vakantie naar Spanje? Schrijf je dan snel in en ontvang ca. 1x  per maand dé inspiratie nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving!